Het team van Hummeldonk 

 

 

 
Bekijk het promotiefilmpje  van
Hummeldonk/Drie Musketiers 

Peuterspeelgroep Hummeldonk - Hulten

 

Welkom bij peuterspeelgroep Hummeldonk
Een kleinschalige peuterspeelgroep die veel samenwerkt met de basisschool.

Bij binnenkomst "plakken" de peuters hun naam op het magneetbord en zeggen daarmee: "Hallo, ik ben er ook".
Bijzonder aan deze locatie is het speelbos waar we vaak te vinden zijn.  

We vinden het belangrijk dat peuters binnen hun eigen dorpskern een peuterspeelgroep kunnen bezoeken als voorbereiding op de basisschool. We werken nauw samen met de 3Musketiers waardoor de overstap van peuter naar kleutergroep als vanzelf gaat. We vinden het tevens belangrijk dat kinderen die wat extra ondersteuning in de ontwikkeling nodig hebben, dat ook in hun eigen dorpskern kunnen krijgen. Voor dit extra aannbod (VVE 2 gratis extra dagdelen) werken we daarom samen met de locatie in Molenschot zodat we ook VVE (Voor- en Vroegschoolse Educatie) kunnen aanbieden in een kleine kern. 

Wij doen ons best om uw peuter een leuke en fijne tijd te bezorgen bij Hummeldonk. U kunt met uw vragen altijd terecht bij de pedagogisch medewerker of locatieleider.  

 

Verschil peuterspeelgroep en kinderdagverblijf

Wij krijgen vaak van ouders de vraag wat het verschil is tussen een kinderdagverblijf en een peuterspeelgroep.

Onze visie is op beide werksoorten hetzelfde: spelenderwijs ontwikkelen. 
Waar kinderen op het kinderdagverblijf in een groep zitten met wisselende leeftijden en groepssamenstelling, zitten kinderen op de peuterspeelgroep in steeds dezelfde groep met kinderen in de leeftijd tussen de 2 en 4 jaar. 

Dit maakt een verschil voor het programma dat zij krijgen aangeboden. 
Op het kinderdagverblijf is het streven spelenderwijs ontwikkelen als vervanging van thuis.

Op een peuterspeelgroep is het spelenderwijs ontwikkelen ter voorbereiding op de basisschool. 

Jouw kindje zit op een peuterspeelgroep met maximaal 15 leeftijdsgenootjes in een groep en volgt een VVE programma. Op alle peuterspeelgroepen wordt gewerkt met Uk en Puk, aangevuld met Taallijn. De programma’s richten zich op de brede ontwikkeling van het jonge kind. Daarnaast leren zij, naast samen spelen met leeftijdsgenootjes, ook al (kortdurend) taakgericht bezig zijn. Maar ook bijv. vaardigheden die je nodig hebt om in een (grotere) groep te kunnen functioneren, zoals naar elkaar luisteren, zelf iets in een grote groep vertellen en samenwerken. 
Elke groep bestaat uit maximaal 16 peuters en 2 pedagogisch medewerkers (1 op 8 peuters).

Dagdelen

Op het kinderdagverblijf heb je de keuze uit hele en halve dagen en de hoeveelheid dagen dat jouw kindje naar de opvang komt. 

Op de peuterspeelgroep zijn dit vaste dagdeelcombinaties van 4 uur. Dit heeft als voordeel dat de samenstelling van de groep altijd hetzelfde is en dat een programma verder kan op hetgeen de vorige keer is behandeld. Zo krijg je verbreding en verdieping in je aanbod. 

Doorgaande lijn

Daarnaast ondernemen ze op de peuterspeelgroep regelmatig activiteiten samen met de kleuters van de basisschool. Zo leren de peuters hun nieuwe leerkracht al een beetje kennen, maar ook de andere kinderen waarbij ze misschien in de klas komen. Ook sluit het programma en veel van de routines aan bij die van de basisschool. De overstap naar de basisschool wordt hierdoor minder groot, omdat jouw kindje al veel gewend is. 

De peuterspeelgroep is er voor alle peuters

Waar op het kinderdagverblijf meestal alleen kindjes zitten waarvan beide ouders werkzaam zijn, is dat op de peuterspeelgroep niet het geval. Ook wanneer er één of beide ouders geen werk heeft/hebben, hebben zij recht op peuteropvang. De hoogte van de ouderbijdrage is inkomensafhankelijk.

Daarnaast hebben peuters waar, om welke reden dan ook, zorgen zijn rondom de ontwikkeling van het kind, recht op 2 extra (gratis) dagdelen. Zij komen in beeld bij de intern begeleider en middels een individueel plan wordt er samen met de pedagogisch medewerkers en ouders gewerkt aan het oplossen of verminderen van de (dreigende) ontwikkelingsachterstand. 

Het aanvragen van deze extra dagdelen gaat altijd in samenspraak met het consultatiebureau. 

Kortom de peuterspeelgroep is de beste voorbereiding op de basisschool!

 

Peuterspeelgroep Hummeldonk is gehuisvest in Basisschool De Drie Musketiers.

Ger. Majellastraat 17
5125 NL  HULTEN

Tel.nr: 06 - 14 88 11 91
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRKPnummer 218050756

 

Dagdelen en openingstijden

Dinsdagen donderdag: 08:30 - 12:30 uur

 

Ons aanbod en tarieven kunt u vinden in ons dienstenaanbod onder het tabblad "ouders".

 

Locatieleider: Anjo van Zon
06-43 91 63 45

RONDLEIDING AANVRAGEN:

Eerst even de sfeer proeven? dat kan natuurlijk. U bent van harte welkom. U kunt hiervoor een afspraak maken met de locatieleider zodat ze alle tijd heeft u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden. 

Klik hier voor het aanvragen van een rondleiding

 

 

 

 

 

 

 

Bezoekadres en postadres:
Stichting Muzerij
Schoolstraat 5
5124 RM Molenschot
0161-722104

IBAN nummer: NL09 RABO 0170284654
KVK: Brabant: 18072649

Voor locatie adressen: Klik hier

Onze locaties:

Onze scholen:

 

 

 

          

INSCHRIJVEN