Tuinstraat 15
5121 EG Rijen

Kinderdagverblijf (KDV)

06-20774392
kdv.devlinder@muzerij.nl

Locatieleider a.i.
Lauresa Laiq
06-82 53 44 93

LRKP-nummer:
112881403

 

 
Bekijk het promotiefilmpje van
De Vlinder / St. Jozef

Kinderdagverblijf De Vlinder - Rijen

 

Welkom bij kinderdagverblijf De Vlinder 

Kinderdagverblijf (KDV) De Vlinder is ons nieuwste kinderdagverblijf en is gehuisvest in basisschool St. Jozef. Op deze locatie hebben wij ook een peuterspeelgroep én een BSO. Wij zijn dan ook super trots en blij dat wij ook hier een kinderdagverblijf hebben kunnen starten.

 

Wat kunnen ouders verwachten? 

We beseffen ons maar al te goed dat bij ons vaak de eerste stap in het 'loslaten' wordt genomen. Niet alleen voor uw kind, maar zeker ook voor ouders is het belangrijk dat deze stap met vertrouwen kan worden gezet. We hebben daar al ervaring mee binnen onze locatie Harlekijn. Ouders zijn hier zeer tevreden, daarom zetten we de werkwijze ook hier voort op deze nieuwe locatie. 

Door het werken met vaste gezichten op de groep en het bieden van een fijne huiselijke sfeer en een vertrouwd dagritme, proberen wij uw kind een zo fijn mogelijke plek te geven. Een plek waaruit hij/zij veilig en in vertrouwde handen de wereld kan gaan ontdekken. Een plek waar hij/zij de eigen ik ontwikkelt en een plek waar hij/zij andere speelkameraadjes kan ontmoeten.
Wij investeren in onze medewerkers omdat we oprecht vinden dat als die zich ergens prettig voelen en hun kwaliteiten kunnen inzetten dat ten goede komt aan de opvang en begeleiding van uw kind(eren). Wij zijn daar nu al op aan het voorsorteren zodat bij de start van deze nieuwe locatie er een mooi en divers team klaarstaat. 

Vooral voor de allerkleinsten is het belangrijk om te kijken waar het kind behoefte aan heeft. Er is veel (bewust) persoonlijk contact. Bijvoorbeeld het verschonen van een luier zien we als contactmoment en niet als een routineklus. Voor de kinderen vanaf 1 jaar is er een vast dagritme, dit werkt vertrouwd en geeft zicht in de tijd (een vaak ongrijpbaar begrip voor een kind). We gaan de ruimte vriendelijk inrichten, er is veel licht en er zijn voldoende mogelijkheden voor het inrichten van een passende omgeving voor deze leeftijdsgroep.
Er zal veel tijd en ruimte zijn voor vrij spel. Daarnaast worden er (ontwikkelingsgerichte) activiteiten aangeboden, zoals liedjes zingen, verhaaltjes lezen, knutselen, bewegingsspelletjes en fantasiespel.
Wij bieden waar nodig extra ondersteuning met hulp van een intern begeleider. Door middel van spelletjes worden ook de baby's uitgedaagd om actief op ontdekking te gaan. Hiervoor hebben onze medewerkers een opleiding gevolgd. 

De verticale groep (0 tot 4 jaar) geeft ruimte voor leuke interacties tussen de verschillende leeftijden. Indien er broertjes of zusjes op school zitten of naar de BSO gaan creëren we ook tussen hen, als daar behoefte aan is, de mogelijkheid voor ontmoeten tijdens de dag.

We werken nauw samen met de peuterspeelgroep en BSO, de medewerkers zijn vaak werkzaam binnen de verschillende opvangsoorten. Daarnaast zitten we inpandig in de basisschool waardoor ook hier de samenwerking vanzelfsprekend is. 

Elke dag (mits het weer het toelaat) maken we tijd om naar buiten te gaan. Op onze eigen omheinde speelplaats kunnen de kinderen veilig ontdekken. Regelmatig maken we een wandeling naar de speeltuin of om “gewoon” boodschappen te doen. 

Wilt u de sfeer eens komen proeven of heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

 

Vriendelijke groet,

Team De Vlinder

 

Kinderdagverblijf De Vlinder is onderdeel van locatie De Vlinder en basisschool St. Jozef

Tuinstraat 15
5121 EG Rijen

Tel.nr. 06-20774392
Email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRKP-nummer 112881403

 

Ons aanbod en tarieven kunt u vinden in ons dienstenaanbod onder het tabblad "ouders".

 

Locatieleider a.i: Lauresa Laiq
06-82 53 44 93

RONDLEIDING AANVRAGEN:    

Eerst even de sfeer proeven? Dat kan natuurlijk. U bent van harte welkom. U kunt hiervoor een afspraak maken met de locatieleider zodat ze alle tijd heeft u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden. 

Klik hier voor het aanvragen van een rondleiding

 

 

 

 

PSG De Vlinder werkt samen met KBS St. Jozef 

Bezoekadres en postadres:
Stichting Muzerij
Schoolstraat 5
5124 RM Molenschot
0161-722104

IBAN nummer: NL09 RABO 0170284654
KVK: Brabant: 18072649

Voor locatie adressen: Klik hier