Catsstraat 2
5121 HT  RIJEN

Peuterspeelgroep
Tel.nr: 06-17 15 78 48
peuterbos@muzerij.nl

IKC-directeur
Dorenda de Haan

Tel.nr: 06-42688025

Dagdelen en openingstijden:
dinsdag en donderdag:
08:15 - 12:15 uur

LRKP-nummer:
154529266

Het team van 't Peuterbos bestaat uit Miranda Bracké en Demelza van Kuijk

 


Bekijk het promotiefilmpje van 
't Peuterbos / Burg. van Mierloschool

Peuterspeelgroep 't Peuterbos - Rijen

Er zijn nog plekken beschikbaar bij 't Peuterbos! Informeer bij onze administratie naar de mogelijkheden via 0161-722104.

 

Welkom op peuterspeelgroep 't Peuterbos

Peuterspeelgroep (PSG) 't Peuterbos is een kleine locatie met 1 groep op dinsdag- en donderdagochtend. Deze groep wordt begeleid door een vaste pedagogisch medewerker, eventueel samen met een groepshulp. We staan graag in nauw contact met de ouders zodat we samen met hen het beste aanbod voor de kinderen kunnen inzetten. Ook met de school werken we intensief samen. Zo gaan we vaak even op visite en worden activiteiten samen gedaan. We sluiten aan bij het open podium en ook bij grote activiteiten zal u ons binnen de kleutergroepen vinden. 

Onze nadruk ligt op ontdekken en creativiteit. Elke ochtend bieden we een knutselactiviteit en/of kringactiviteit aan. Ook lezen, vertellen en uitbeelden staat vast op ons programma. We laten uw kind vooral kind zijn, binnen gestelde grenzen maar zonder remmingen. Onder deze omstandigheden stimuleren we ieder kind vanuit zijn eigen kunnen, leeftijd, interesses en mogelijkheden. Samen werken we aan de beste voorbereiding voor de grote stap naar school.

Natuurlijk is buiten zijn ook heel belangrijk en, als het weer dit toelaat, openen en sluiten we de ochtend daarom graag buiten af. We hopen u dan ook graag een keer te ontmoeten op onze buitenspeelplaats of in onze peuterspeelgroep.

 

Verschil peuterspeelgroep en kinderdagverblijf

Wij krijgen vaak van ouders de vraag wat het verschil is tussen een kinderdagverblijf en een peuterspeelgroep.

Onze visie is op beide werksoorten hetzelfde: spelenderwijs ontwikkelen.
Waar kinderen op het kinderdagverblijf in een groep zitten met wisselende leeftijden en groepssamenstelling, zitten kinderen op de peuterspeelgroep in steeds dezelfde groep met kinderen in de leeftijd tussen de 2 en 4 jaar. 

Dit maakt een verschil voor het programma dat zij krijgen aangeboden.
Op het kinderdagverblijf is het streven spelenderwijs ontwikkelen als vervanging van thuis.

Op een peuterspeelgroep is het spelenderwijs ontwikkelen ter voorbereiding op de basisschool. 

Jouw kindje zit op een peuterspeelgroep met maximaal 15 leeftijdsgenootjes in een groep en volgt een VVE programma. Op alle peuterspeelgroepen wordt gewerkt met Uk en Puk, aangevuld met Taallijn. De programma’s richten zich op de brede ontwikkeling van het jonge kind. Daarnaast leren zij, naast samen spelen met leeftijdsgenootjes, ook al (kortdurend) taakgericht bezig zijn. Maar ook bijv. vaardigheden die je nodig hebt om in een (grotere) groep te kunnen functioneren, zoals naar elkaar luisteren, zelf iets in een grote groep vertellen en samenwerken. 

Dagdelen

Op het kinderdagverblijf heb je de keuze uit hele en halve dagen en de hoeveelheid dagen dat jouw kindje naar de opvang komt. 

Op de peuterspeelgroep zijn dit vaste dagdeelcombinaties van 4 uur. Dit heeft als voordeel dat de samenstelling van de groep altijd hetzelfde is en dat een programma verder kan op hetgeen de vorige keer is behandeld. Zo krijg je verbreding en verdieping in je aanbod. 

Doorgaande lijn

Daarnaast ondernemen ze op de peuterspeelgroep regelmatig activiteiten samen met de kleuters van de basisschool. Zo leren de peuters hun nieuwe leerkracht al een beetje kennen, maar ook de andere kinderen waarbij ze misschien in de klas komen. Ook sluit het programma en veel van de routines aan bij die van de basisschool. De overstap naar de basisschool wordt hierdoor minder groot, omdat jouw kindje al veel gewend is. 

De peuterspeelgroep is er voor alle peuters

Waar op het kinderdagverblijf meestal alleen kindjes zitten waarvan beide ouders werkzaam zijn, is dat op de peuterspeelgroep niet het geval. Ook wanneer er één of beide ouders geen werk heeft/hebben, hebben zij recht op peuteropvang. De hoogte van de ouderbijdrage is inkomensafhankelijk.

Daarnaast hebben peuters waar, om welke reden dan ook, zorgen zijn rondom de ontwikkeling van het kind, recht op 2 extra (gratis) dagdelen. Zij komen in beeld bij de intern begeleider en middels een individueel plan wordt er samen met de pedagogisch medewerkers en ouders gewerkt aan het oplossen of verminderen van de (dreigende) ontwikkelingsachterstand. 

Het aanvragen van deze extra dagdelen gaat altijd in samenspraak met het consultatiebureau. 

Kortom de peuterspeelgroep is de beste voorbereiding op de basisschool!

 

Peuterspeelgroep 't Peuterbos is gehuisvest in en werkt samen met basisschool Het Fonkelbos

 

Catsstraat 2
5121 HT  RIJEN

Tel.nr: 06-17 15 78 48
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

LRKP-nummer 154529266

 

Dagdelen en openingstijden

dinsdag en donderdag: 08:15 - 12:15 uur 

 

Ons aanbod en tarieven kunt u vinden in ons dienstenaanbod onder het tabblad "ouders".

 

IKC-directeur: Dorenda de Haan
06-42 68 80 25

RONDLEIDING AANVRAGEN:

Eerst even de sfeer proeven? dat kan natuurlijk. U bent van harte welkom. U kunt hiervoor een afspraak maken met de locatieleider zodat ze alle tijd heeft u rond te leiden en uw vragen te beantwoorden. 

Klik hier voor het aanvragen van een rondleiding

 

 

 

Bezoekadres en postadres:
Stichting Muzerij
Schoolstraat 5
5124 RM Molenschot
0161-722104

IBAN nummer: NL09 RABO 0170284654
KVK: Brabant: 18072649

Voor locatie adressen: Klik hier

 

 

          

INSCHRIJVEN